Bemer therapie

 

Wat is Bemer therapie?

Fysische vasculaire therapie van BEMER verbetert de microcirculatie en stimuleert de doorbloeding van zelfs de kleinste bloedvaten bij mensen en dieren. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op de gemoedsrust. Het gebruik van de Bemer deken werkt razend snel en effectief. Bemer kan toegepast worden in combinatie met talrijke behandelingen en indicaties, o.a. voor:

  • Betere voorziening van organen en weefsel. 
  • Ondersteuning van de genezing van wonden en sportblessures.  
  • Ondersteuning van het immuunsysteem.
  • Hogere lichamelijke en geestelijke prestaties.
  • Kortere hersteltijden na het sporten.
  • Ziekten worden beter bestreden.
  • Supplementen of medicijnen bereiken hun doel beter.

BEMER is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelf genezend en herstellend vermogen van het lichaam. De bloedsomloop voorziet het lichaam namelijk van voedingsstoffen en zuurstof. 74% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie). Daar voorzien bloedcellen weefsel en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af. De lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan- en afvoerproces. Het hart zorgt ervoor dat de bloedcellen door de bloedsomloop bewegen. Maar de bloedlichaampjes moeten een gebied van meer dan 120.000 kilometer voorzien van voedingsstoffen en bovendien schoonhouden. Het hart kan dit niet alleen en heeft hulp nodig: de kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door zelf een pompbeweging te maken (vasomotie) en ondersteunen zodoende de functie van het hart. Bovendien reguleren ze door hun beweging de bloedstroom zodanig, dat gebieden met een hogere behoefte aan energie een betere doorbloeding kennen dan gebieden die tijdelijk met wat minder toekunnen. 

Door stress, ziekten en het natuurlijke verouderingsproces worden de pompende bewegingen van de fijne bloedvaten steeds langzamer. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer weefsel en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit met pijn, uitputtingsverschijnselen en ziekten tot gevolg.

De fysische vasculaire therapie van BEMER kan dit proces binnen de natuurlijke grenzen tegengaan. Met behulp van elektromagnetische pulsen wordt de pompende beweging van de fijne bloedvaten gestimuleerd en wordt de bloedstroom in het betreffende gebied weer op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen en zijn in staat hun taken uit te voeren. Bijvoorbeeld ziekten en pijn bestrijden, wonden dichten, energie ter beschikking stellen voor lichamelijke en geestelijke prestaties of het algemene welzijn herstellen.

Bemer voor paarden    

Uw paard is een bron van plezier en inspiratie. U zult er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het zich goed voelt – enkel zo vindt u ook gemoedsrust. Door de juiste wijze van doorbloeding van de fijnste bloedvaten kunnen warming-up en cooling-down korter zijn, herstelt het lichaam sneller en is de training uiteindelijk effectiever.

Bovendien kunnen microverwondingen in het ideale geval meteen gerepareerd worden en kan vervolgletsel in een vroegtijdig stadium voorkomen worden.U bent verantwoordelijk voor de zorg en dagelijkse gezondheid van uw paard. NES therapie in combinatie met Bemer vasculaire therapie helpt u bij dit proces, met EU medisch goedgekeurd apparatuur wat precies afgestemd is op de vereisten van de paardensport.

 

Filmfragment: Verbetering van de bloedsomloop met Bemer therapie in slechts enkele minuten

 

 

Belangrijk!

Uw (dieren)arts is de eerst verantwoordelijke in de gezondheidszorg. Een consult bij bio-balans kan nooit een (dieren)arts vervangen. Bio-balans staat open voor samenwerking met reguliere artsen.

Visits: 1178