Blessures en pijnbestrijding

Therapie bij (sport)Blessures !!

Iedere sporter heeft wel eens te maken met blessures, of onvoldoende presteren door opkomende pijn bij belasting van oude blessures. Er zijn veel factoren die blessures kunnen veroorzaken. Vele sporters moeten langdurig revalideren na een kwetsuur (voetbalknie, tenniselleboog, gescheurde banden enzovoorts)…. Bio balans werkt met 3 verschillende therapie vormen bij acute en chronische pijnklachten, al dan niet sportgerelateerd. 

Hulp bieden kan dus op verschillende manieren, maar in de eerste plaats gebruiken we de miHealth om te communiceren met het deel van het lichaam wat gekwetst is, door zwakke elektromagnetische signalen naar de zere plek te sturen. 

De huid is een ongelooflijke indicator van wat eronder aan de hand is. Een andere manier om hiernaar te kijken, is dat cellen een elektrisch potentieel hebben. Zieke, vermoeide en slecht functionerende cellen en structuur hebben een laag elektrisch potentieel en dit is wat naar boven komt als magnetische of kleverige kwaliteit op de huid (dit wordt gedetecteerd door de miHealth). Door het specifieke gebied te stimuleren zal de magnetische kwaliteit van het structuur snel beginnen te veranderen.

Door energie terug te brengen in het specifieke gebied in kwestie, kan de miHealth vervolgens het elektrisch potentieel van die cellen verhogen en ze in de loop van de tijd herstellen tot hun normale, optimale werking. Het stimuleert ook het zenuwstelsel en stuurt een signaal naar de hersenen om middelen naar het specifieke deel van het lichaam te sturen als onderdeel van de natuurlijke genezingsreactie. Dit resulteert in een beter welbevinden en snel herstel van blessures.

Nog een vorm van therapie bij pijnklachten is hirudotherapie (medicinale bloedzuigers) en Bemer (vaat) therapie. De stofjes die de bloedzuiger onder andere inspuit werken pijnstillend, ontstekingsremmend en verbeterd de doorbloeding. Bemer therapie gebruik ik altijd tegelijkertijd met hirudotherapie. Bemer verbetert de microcirculatie en stimuleert de doorbloeding van zelfs de kleinste bloedvaten binnen enkele minuten, deze twee vormen van therapie versterken elkaar.  U leest er alles over op de pagina’s Hirudo therapie en Bemer (vaat) therapie. 

Sport blessures bij paarden!

Bij een gezonde beweging van een paard is het een voortdurend zoeken naar een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook in vrijheid (in de wei rennen/spelen) liggen blessures op de loer. Met name bij sport paarden gaat het nog wel eens mis, van deze paarden wordt veel actie verwacht. Net als topsporters bewegen ze in een korte periode veel, intensief en vaak explosief. Gewrichten, spieren, pezen en hoeven hebben dan zware krachten te verduren.

Eenmaal vastgesteld moet het paard soms maanden (of langer) revalideren. Daar ga je dan “boxrust”(wat heel vervelend is voor het paard, en absoluut tegen zijn natuur). langdurig naast je paard lopen met een minuten-protocol welke de arts heeft aanbevolen. Daarna volgt vaak een lange periode van opbouwen (weggevallen spieren, achtergebleven zwakke punten).

NES en Hirudo therapie kan worden ingezet bij alle blessures:

Alle Pees blessures/scheuring/verstuiking, Gewricht blessures, Spier blessures, Rug/nek hernia, voetbalknie/enkel, tennis/golf arm, enzovoort …. 

Belangrijk!

Uw (dieren)arts is de eerst verantwoordelijke in de gezondheidszorg. Een consult bij bio-balans kan nooit een (dieren)arts vervangen. Bio-balans staat open voor samenwerking met reguliere artsen.

Visits: 875