Ervaringen uit de praktijk / Paarden

UIT DE PRAKTIJK …

Het verhaal van Lisa en haar ruin Billie.

Billie is mijn tuiger ruin van 13 jaar en hij is al 10 jaar in mijn bezit, ik rijd dressuur wedstrijden met hem en ben actief strand/bos en duinruiter. Sinds december 2017 hebben we een hoop narigheid met zijn benen gehad, samen met mijn dierenarts hebben we echt van alles geprobeerd, veranderen van bodembedekking, hooi, kuil, van alles gesmeerd en medicatie geprobeerd.

Vocht afdrijvers zorgde ervoor dat zijn been tijdelijk dunner werd, antibiotica zorgde ervoor dat de ontstekingen tijdelijk niet verder gingen. Maar het werd niet minder en ging al helemaal niet weg. En steeds als we de prednison capsules wilde afbouwen kreeg meneer een einschuss been. Billie kreeg tijdens een prednison-loze periode een heftige bloedvergiftiging kreeg dat mijn dierenarts met spoed moest komen.

Zoals jullie begrijpen, de maat was vol, Billie opgeladen naar de kliniek in Utrecht en na wat onderzoeken kwam eruit dat Billie leukocytoclastic pastern vasculitis heeft. En in het kort houd dat in dat er zeer pijnlijke zwerende plekken met korsten ontstaan die zich kunnen uitbreiden en dan grote onregelmatige gebieden vormen. Het been is vaak oedemateus. Ook is Leucocytoclastic pastern vasculitis het gevolg van een overgevoeligheid voor zonlicht waardoor er ontstekingen in de bloedvaten ontstaan die door de huid naar buiten komen en de plekken op de benen veroorzaken. Een leven vol chronische medicatie en voor altijd uit de zon houden was het antwoord om Billie bij me en pijnvrij te kunnen houden.

En toen kwam ik via een vriendin Debby tegen van Bio Balans. Ik was kunnen we wel zeggen zeer sceptisch, ik ben zelf een nuchtere dame en hou niet van hocus spocus. Maar Deb zag Billie en wist dat zij ons kon helpen, ik wilde zo graag een medicijn vrij en pijn vrij leven voor Billie, dat ik het een kans gegeven heb.

In september 2018 zijn we begonnen met onze samenwerking, elke maand behandelen met de MiHealth en druppelen met 6 flesjes infoceuticals. In januari 2019 was Billie prednison vrij. Ik was zo opgelucht in de eerste scans kwam ook duidelijk naar voren dat de prednison zijn afweer-systeem aan het vernietigen was, en dat zijn lever en nieren het erg zwaar hadden.
Nu ik dit schrijf is het Juli de maand van de zon, Billie staat nog steeds gewoon overdag lekker op de wei (al dan niet met zijn UV-werende kousen), we laten Deb nog steeds elke maand komen maar gebruiken nu nog maar 3 flesjes. En zijn nu zelfs andere onderliggende problemen aan het oplossen, omdat we de chronische aandoening onder controle hebben!

        

 

UIT DE PRAKTIJK …

Het verhaal van Patch.

Mijn ervaringen met bio balans, is heel positief te noemen. zowel de scans, druppels en de bemer therapie hebben mijn paardje met lichamelijke onbalans en mentale issues heel goed geholpen! Debby, je bent een kanjer! je denk altijd mee in mogelijkheden en geeft fijne adviezen, we zijn er heel blij mee.
mijn tinker merrie van bijna 21, heeft artrose en een ringband blessure aan haar achterbeen. hier heeft ze regelmatig last van. Ook is ze gevoelig op haar darmen, hormonale huishouding was ook in onbalans, suikergevoelig en nogal een gevoelig paard wat snel stress ervaart. We zijn nu een half jaartje bezig met haar te behandelen en het resultaat begint nu zichtbaar te worden. Ik heb weer een vrolijker, fitter en soepeler paardje, wat weer geniet van alles. zelf weer een rondje bos, waar we altijd zo van genoten, maar niet meer zo goed kon. Ik ben je erg dankbaar voor jouw raad en daad!. lieve groetjes linda en patch

    

 

UIT DE PRAKTIJK …

Het verhaal van Luuk.

Mijn paard zit stukken beter in zijn vel, is enthousiaster in het werk en ziet er fantastisch uit!

     

 

UIT DE PRAKTIJK …

Het verhaal van Celva.

Mijn paard is er heel goed van opgeknapt.
Het heeft heel lang geduurd, maar ze moest mentaal en fysiek van ver komen.
De NES Health behandelingen heeft goede dingen verricht.

       

Visits: 1240